Standardni VCIR bijeli paneli, paneli sa kaljenim staklom i paneli sa ogledalom

Revolucionarni, čistih linija i energetski učinkoviti. Infracrveni paneli su pogodni za montažu na zid i strop i samo mašta ograničava primjenu. Bez obzira radi li se o novoj gradnji ili obnovi, infrapanel je idealan izbor zahtjevnim vlasnicima nekretnina za uređenje stanova.
Minimalistički dizajn omogućuje neograničenu primjenu u modernim i tradicionalnim okruženjima. Instalirano na stropnoj ravnini (termički tehnički preporučeno) savršeno je nevidljivo, ne utječe na izvedvbu uređenje sa željenim namještajem. Za primjene kao cjeloviti sustav preporučujemo standardne infrapanele VCIR serije za osnovno zagrijavanje, dok za dopunski ugođaj su u ponudi paneli sa kaljenim staklom i ogledalom.

Opis infrapanela

Infrapanel - aktivna površina za predaju topline sa grafitnim grijačim uloškom, specijalnom reflektirajućom poleđinom sa p5 zaštitnim senzorom, tvronički ugrađenim IP44 kabelom i utikačem za priključenje i držačem za zidnu montažu.

Infracrvene zrake zagrijavaju ljude i predmete neposredno bez zagrijavanja zraka, kasnije predmeti vraćaju toplinu u prostor.
U pakiranje infrapanela uključeni su svi dodaci potrebni za instalaciju, ali s nekim priborom možete promijeniti originalnu funkciju ili stvoriti potpuno novi proizvod. Mobilni infrapanel ili držač ručnika za sušenje u par minuta.
Toplina je tamo gdje vam je potrebna! Mobilni infrapanel idealan je izbor za udobnost i dodatno zagrijavanje, u kućnom okruženju ili čak za uredski rad.
Standardni paneli, staklene ili ogledalo infracrveni paneli lako se pretvaraju u ploču za sušenje ručnika. U nosaču infrapanela u tvornici je unaprijed predviđeno 2 pričvrsna mjesta za naknadnu ugradnju dva nosača ručnika.

Standardni infrapaneli VCIR serije se preporučuju za osnovno grijanje a infrapaneli sa kaljenim staklom i ogledalom za dopunsko grijanje ili dopunski ugođaj.

Prednosti

Prednosti infracrvenog grijanja

Infracrveni valovi su poput sunčevih zraka pružaju prirodnu toplinu - potičući naš metabolizam i imunološki sustav. Bolest, plijesan i prašina ne mogu se širiti jer infracrveno zračenje ne zahtijeva konvekciju, kružno cirkuliranje toplog zraka - nema hladnih mostova u prostoru ili vlage za prijenos spora ili klica.

Ekonomičan rad

Činjenica da imate kontrolu u kojoj zoni /prostoru gdje i kada želite toplinu, znači možete uštedjeti više energije ciljanom kontrolom. INFRAPOWER infrapaneli troše manje energije od ostalih sustava grijanja.
S infracrvenim panelima moguće je zagrijati prostor u skladu s vašim individualnim potrebama. Zbog fleksibilne upotrebe dobit ćete ugodnu toplinu, trajno ili s vremena na vrijeme, točno tamo gdje je to potrebno. Čak i u jednoj sobi mogu se stvoriti različite zone toplinske udobnosti.

Troškovi

Početna ulaganja i ugradnja infracrvenih panela su umjerena u usporedbi s konvencionalnim sustavima grijanja. Bez održavanja i bez daljnjih troškova ili zamjene dijelova. Infracrveni paneli ne zahtijevaju skupe cjevovode. Dovoljna je utičnica za struju. Instalacija se vrši vijcima na zid, strop a podni stalci omogućuju mobilnu uporabu.
Zahvaljujući bezvremenskom elegantnom dizajnu (sama debljina ploče je 2,5 cm), se skladno uklapaju u bilo koji prostor. Infracrveni paneli pretvaraju 100% potrošene energije u ugodnu toplinu. Oni se brzo i precizno zagrijavaju.

Suhi zidovi - vlaga ili kondenzacija

Za razliku od konvencionalnih grijača koji samo zagrijavaju zrak, infracrveni paneli zagrijavaju zidove.
Zidovi čuvaju toplinu mnogo duže od zraka, otpuštaju ga polagano i ravnomjerno natrag u sobu, zato zidovi ostaju suhi i plijesni nemaju šanse za širenje.
S toplim površinama oko sebe osjećate toplinsku udobnost već pri nižoj temperaturi okolnog zraka.
Moguće je uštedjeti energiju već na svakom prozračivanju, jer svjež zrak koji ulazi i zamjenjuje ustajali može biti manje zagrijan, toplina je pohranjena u zidovima.

Bez cirkulacije prašine

Konvencionalni grijači uglavnom zagrijavaju okolni zrak, što dovodi do visoke kružne cirkulacije toploga zraka. Toplina se ne raspodjeljuje ravnomjerno. Infracrveni paneli INFRAPOWER raspoređuju infracrveno zračenje ravnomjerno u sobi. Ne dolazi do naglog dizanja/kruženja topline koja diže i prašinu.

Jednostavno za postavljanje

Infracrveni grijaći paneli imaju dug radni vijek i ne trebaju održavanje - za razliku od kotlova - jer nemaju pokretnih dijelova. Nisu potrebni spremnici za gorivo, cijevi, dimovodi ili dimnjaci.
Ako ste sposobni za vješanje slike, moći ćete instalirati jedan od naših infracrvenih panela.

Nakup v spletni trgovini

Artikli iz naše ponude imaju opis, specifikacije te pdf dokumentaciju za rukovanje ili instalaciju.
Online kupnjom ne štedite samo svoje vrijeme, već i novac jer smo za Vas pripremili popuste na iznose iznad 2500kn.
Web shop

Specifikacije

 • Raspon snage: 400 / 600 / 800W
 • Površinska temperatura: 95 - 110 °C,
 • Mrežni napon: AC 230 V (50Hz),
 • Razina zaštite: IP44,
 • Karakteristike IC panela: Graphit polyimide, p5 tehnologija,
 • Montaža: zidna, stropna, mobilna
 • Okvir: eloksirani aluminij,
 • Površina: bijelo-ArcticWhite / kaljeno staklo / ogledalo (može se čistiti),
 • Poleđina: potpuno aluminijska
 • Zaštita od pregrijavanja: peterostruki elektronski
 • Priključak: 1,5 m, standardizirani utikač
 • Pakovanje: pojedinačno, kartonska kutija
 • Certifikati: CE

Zatražite ponudu

Odmah kontaktirajte dobavljača

Pošaljite upit

Studije

U istraživanjima Sveučilišta Kaiserslautern u zimskoj sezoni 2009/10 (Njemačka, Univerzitet prof. Dr. Ing. Peter Kosack), njemački distributer uspoređivao je INFRAPOWER ploče s konvencionalnim plinskim grijanjem. Rezultat: moguće je do 50% uštede energije s INFRAPOWER pločama. U razdoblju od 5 mjeseci, testirani su dva identična apartmana (jedan stan se nalazi na drugom katu, a drugi na trećem katu).

U jednom je stanu ugrađeno tradicionalno plinsko grijanje, au drugoj su korišteni samo infracrveni paneli za zagrijavanje prostorija (samo je voda zagrijana plinom). Prosječna potrošnja plina i struje po kvadratnom metru bila je 187,85 kWh za plinski grijani stan i 71,21 kWh za stan koji je bio zagrijavan infracrvenim pločama. Ovaj rezultat pokazuje da je grijač potrošio gotovo 3 puta više energije za zagrijavanje iste prostorije.

U međuvremenu su paneli INFRAPOWER poboljšani kako u brzini učinkovitosti tako i izlazu IR zračenja u optimalnom IR spektru. Oko 10 do 15% dodatne uštede zajamčene su novom patentiranom tehnologijom INFRAPOWER. Omjer plina i električne energije trebao bi biti oko 3,5 do 1 s novom INFRAPOWER tehnologijom.

Izvješće o istraživanju zračenja grijanja TU Kaiserslautern (na njemačkom jeziku)

Ovisno o cijenama plina i električne energije, prednost troškova pomoću INFRAPOWER ploča razlikuje se u svakoj zemlji (ušteda od 20 do 50% s INFRAPOWER pločama). Međutim, spomenuti faktor ne uzima u obzir porast cijena plina i električne energije u posljednjih 10 godina. Cijene plina porasle su prosječno 7,1% godišnje. Cijene električne energije samo rastu 2,25% godišnje. Za nekoliko godina u svim zemljama širom svijeta grijanje s INFRAPOWER-om će barem porasti 40 do 50%.

Istraživanja europskih tehničara pokazuju da je zbog mjera štednje koje provode mnoge zemlje u Europskoj uniji omjer povećanja cijena plina i energije znatno veći od navedenog normalnog porasta od 7,1% za plin i 2,25% za električnu energiju , Vlade povećavaju cijene plina / nafte u teškim gospodarskim vremenima nego što povećavaju cijenu električne energije. Zbog sve popularnijeg korištenja solarnih i fotonaponskih modula posljednjih godina, proizvodnja električne energije više je neovisna od kontrole vlasti koja također pridonosi manjem rastu cijene električne energije.
Avtorske pravice © 2024. Mirakul inovativna grijanja, Vse pravice pridržane
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.
Partner zona