Korisne informacije

Koliko daleko i pod kojim kutem isijava infrapanel?

Nije bitno za rad sustava grijanja. Kut zračenja mjeren na ravnini ploče je 15º, ali to je samo kut primarne topline. Grijaća ploča je optimizirana za veličinu prostorije i broj jedinica u prostoriji, a na svakoj točci prostorije stvara se jednolika temperatura u toku grijanja kada je grijač isključen ili uključen. Naravno, u sobi s visinom od 3 metra i velikim podnom površinom bez dobre izolacije zahtijeva više panela, dok u slučaju manje, ali dobro izolirane sobe, dovoljna je niža toplina i infrapanel manje snage.

Grije li se zadnja strana infrapanela?

Da, minimalno. Na stražnjoj strani nakon dužeg razdoblja korištenja može se mjeriti do 35-40 ° C, ali to je niska temperatura za građevinske materijale. Pogodan je i za opeku, beton, drvenu ili gipsanu konstrukciju. Montažni nosač omogućuje provjetravanje od 4 mm između poleđine panela i prijemne površine zida ili stropne ravnine.

Ima li u infrapanelu ugrađeni termostat ili prekidač?

Nema. Vlastita elektronika regulira i odgovorna je samo za savršenu predaju topline. Termostati ugrađeni u grijače ne mogu mjeriti stvarnu sobnu temperaturu u blizini izvora topline, a ponekad je važno i to da imamo krug grijanja u sobi od 2-4 infra-panela. Sustavi grijanja sa infrapanelima mogu se ekonomično i udobno koristiti sa sobnim termostatima, postavljenim na odgovarajućem mjestu u sobi.

Može li se ukloniti priključni utikač?

Naravno, da. Bez gubitka garancije! Priključni kabel se može prilagoditi, produžiti ili skratiti. U slučaju termostatskog (fiksnog) spoja, utikač će biti uklonjen u svim slučajevima. Ploče su tvornički opremljene utikačem tako da se mogu koristiti kao mobilni infracrveni paneli za grijanje ili sa utikač termostatom.

Približna površna temperatura panela od 100° C nije prevruće?

Dodir sa čvrstom površinom od 100 ° C nije jednako kontaktu s tekućinom iste temperature. Dugoročno je neugodna toplina, ali na dodir ne uzrokuje ozljede. Ova temperatura površine panela je usporediva s tradicionalnih grijačima topline a nalazi se između radijatora i temperature kaljeve peći. Područje grijanja za infracrveno isijavanje samo na posebnoj površini za prijenos topline i iznad 80 ° C se može razviti. Za infrapanele optimalna temperatura je od 94 do 104 ° C.

Zidno ili stropno postavljanje je bolje?

Dodatna konzola čini grijaće ploče prikladnim za oba pričvršćenja, pa čak i na kose zidne površine ili u potkrovlju na kose stropove. Na stropu je osigurano minimalno bolje i jednoličnije rasipanje topline, ali je teže izvesti zbog električne instalacije pa se preporučuje postavljanje na zidove, u konačnici nema bitne razlike. Osim što kod stropnog pričvršćenja možete steći potpunu slobodu kod kasnijeg uređenje i smještaja namještaja u prostoru.

Mogu li se oslikati infrapaneli? Vidio sam oslikane na internetu

Ne. Infrapanel je bijelo ili staklo / reflektirajuće staklo (ogledalo). Ostvarenje infracrvenog isijavanja je ovisno o površinskoj temperaturi i kvaliteti površine za prijenos topline. Čim se površina oslikava ili pokriva, raspon izmjene topline mijenja se i panel može funkcionirati samo kao vruća ploča.

Koliko je očekivani životni vijek infrapanela?

Puno više od bilo kojeg sustava strojarskog dijela građevina, ~45-50 godina. Životni vijek i opterećenje elementa za grijanje grafit-polyimida gotovo je neograničen, ne sadržava pokretne-potrošne dijelove.
Mogućnost kvara: dugotrajno naponsko preopterećenje ili mehanička oštećenja.

Može li se upustiti u gips-kartonsku strukturu infrapanel?

Na gips-kartonsku strukturu može se montirati ali se ne može upustiti zbog visokih površinskih temperatura.
Armstrong (kazetne) stropove se mogu ugraditi dvije veličine standardnih panela od 60x60cm i 60x120cm.

Avtorske pravice © 2024. Mirakul inovativna grijanja, Vse pravice pridržane
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.
Partner zona